Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Meer bezoekers door een hogere positie in zoekmachines zoals Google en Bing?

Hoe kunnen we je helpen?

Hoog verschijnen in de zoekresultaten?

Wat zou het voor jou of je bedrijf betekenen indien je doelgroep op Google een relevant zoekwoord ingeeft en jouw site op de eerste pagina verschijnt? Of wat als je site bij de eerste 3 zou staan?

Het verschil is natuurlijk enorm. Ten eerste, pagina 2 van de google resultaten kan je als een spookdorp beschouwen. Daar is niemand. Hoe veel keer klik je zelf verder tot de tweede pagina… Maar wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat 67% van de mensen enkel de top 5 aanklikt? Het is dus echt wel de bedoeling om zo hoog mogelijk te staan. Ik ga je zometeen al enkele tips geven om dat te doen.

Een ander voordeel is dat als je veel bezoekers krijgt waar je niet voor betaalt, dat de druk van de ketel gehaald wordt. Elke conversie, elke bezoeker die klant wordt is een pure bonus. Een extra bezoeker kost niets. Dat kan dus een grote impact hebben op je winstgevendheid. We hebben bijvoorbeeld enkele kleinere bedrijven als klant die dankzij SEO en énkel SEO tussen de 300 en 1000 relevante bezoekers per dag op hun website krijgen. Waar natuurlijk omzet uit volgt.

Ook in tijden van Sociale media blijft SEO dus superbelangrijk. Al is het maar omdat mensen die via een zoekmachine op je site terecht komen actief op zoek zijn naar een oplossing. Dat zijn mensen die niet ver van een aankoop verwijderd zijn.

Hoe doe je dat dan? Hoog verschijnen in Google?

Begrijp je doelgroep door en door. Met welke woorden zoeken ze? Welke langere zinnen zouden ze gebruiken om iets te zoeken? Want voor een lange zin hoog verschijnen in Google is makkelijker dan op 1 kernwoord. Ga hier dus heel breed in. Probeer op 100 woorden en zinnen hoog te scoren in plaats van 2 of 3. Welke titel en uitleg geef je je pagina best? Die titel en uitleg verschijnen dan op Google zelf. Dat moet dus relevant zijn voor je doelgroep. Wist je al dat hoe meer mensen je site aanklikken in de zoekresultaten en tevreden zijn met wat ze dan te lezen en te zien krijgen, hoe hoger je site gaat beginnen verschijnen? Google meet dat en beloont dat.

Begrijp Google door en door. Welke technische elementen zijn belangrijk? Wat mag wel en wat mag niet van Google? Google straft ook sites die van de ene dag op de andere plots maar de helft of geen bezoekers meer krijgen. Dat zijn dan meestal sites die de verkeerde SEO raadgevingen gevolgd hebben. De zogenaamde Black hat strategieën waar Google allergisch voor is. Terecht natuurlijk. Wat hier ook onder thuishoort is dat je een keywordplan maakt, een SEO structuur bepaalt, een contentstrategie bedenkt en dat die content op een Seoboostende manier met elkaar verbonden wordt enzovoort.

Hoog verschijnen in Google vergt dus moeite, maar eens dat je site hoog staat, dan blijf je natuurlijk zonder extra kost dag na dag nieuwe bezoekers aantrekken.

Bij Websauce kunnen we je op meerdere manieren helpen. We kunnen het allemaal voor jou doen. Van keyword research tot het schrijven van de content. We kunnen je een privé opleiding geven, specifiek toegepast op jouw bedrijf of we kunnen medewerkers van jou opleiden zodat zij aan de SEO kunnen werken. We kunnen een SEO-analyse maken enzovoort.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Even samenzitten over SEO en meer bezoekers krijgen?

Tijdens een eerste, vrijblijvend gesprek leren we wat je wil bereiken om tevreden te zijn over de samenwerking met ons. We komen langs als consultants, niet als verkopers.

Enkele van onze projecten

Een kleine greep uit de vele bedrijven waar we de afgelopen jaren de online marketing voor verzorgden: